Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Det kan gå fel ibland och ändå bli så bra!

Kategori: Jag och familjen

Idag hade vi ett "mission" ett uppdrag en utmaning men det gick åt fanders, men vi är lika glada för det och vi vände det till det bättre, de visade sig att det tog oss till ett ställe vi länge viljat besöka och passerat ofta ....men det är ju bara en lite off placerad burk!! Det var en väl värd burk och det var ett vackert ställe. Se nedan bilder.
 
 
Man kan säja att det håller på och växer igen! Men mossar är ju lite av en fantasi värld där inget blir stort, inget är riktigt normalt, och jag är lika lång som träden.
 
 
 
Birgitta hitta ett fullvuxet träd eller så är hon bara liten gämfört med mig.
 
 
Sjö i Ramlamossen mellan socknar Källunga och Mjälldrunga.
Sjö som ligger ute i Ramlamossen kan man ta sig till genom promenad på en spång (går bra även med barnvagn). Fram till ungefär 2005 hade fältbiologerna matning av kungsörn här. Under en torr sommar på 1940-talet grävde ortsborna ett dike från sjön för att driva en kvarn i Skölvene, men detta misslyckades pga av att vattenivån i sjön sjönk så mycket så att vattnet tog slut på några dagar.
 
 
 
Ok! de är stora träd här längst ute....ser ni henne?
Burken ni borde besök är  Svartesjön.
 
Men detta var ju dagens avslut innan dess har vi jagat potais i en källare och det var där det sket sig.
 
Så vi fikade på sne istället, och nu när jag skriver detta inlägg inser jag vilken konstig dag och hobby vi har. Men det är ju underbart att det är så.
 
 
Ja vi fikar sammtidigt vid samma bord.
 
 
Nu skulle vi logga lite annat medans vi laddade om.
 
Och fika duktiga som vi alltid är hade bojip löst ett kak mysterium  Fika.
 
Idag har vi ju även loggat en grotta men jag måste sno ett kort av Birgitta då hon tydligen ser mig ur ödleögon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill tillänga en stor kram till hon som hjälper mig i det svåra hon som förstår och ger mig kraft.
 
 
 

8 år som gifta firar vi som vanligt med caching.

Kategori: Geocaching, Jag och familjen

Och denna gången i Örebro.
 
 
Traditionen har ju blivit att Uffe pang pangar på våran bröllopsdag och sen en närliggande helg så cachar vi och sover på hotell utan barnen, går på bio och äter go middag och myser.
 
I år har Uffe inte pangpangat mycket alls men han går massa utbildningar med terrängfordon och att sjuta vapen istället. 
 
Vi hade fått en gratis hotell övernattning som vinst för att Uffe ålde mest på en mässa och denna passade vi på att använda.
 
Skrev på FB om att vi skulle åka och fråga vad man inte får missa, svaren var många men denna var tydligt att man inte skulle missa.
 
 
Found it Found it
06/07/2014

Å herregud vilken upplevelse här spenderades en hel del tid och vi som hade en lång lista på vad vi ville hinna med på vår resa från Tidaholm.
Vi leta och hitta massa grejor men insåg att vi tänker fel och ville inte ge upp så vi tog och ringde ett nr på hjälp listan och det visade sig att ni var ju nära så efter en lite träff med CO så letade vi vidare med fokus på lite mera rätt saker efter ännu mera tid så saknade vi bara en liten hint och ringde igen..
..men allt skrik och skräck och otäckheter blev med tiden inte så illa och vi trivdes tillslut ....vi valde dock att övernatta på det bokade hotellet i Örebro. Så hur firar ni andra 8 år som gifta...vi gjorde det här.
Poäng

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gav oss oxå på en  Kalktuff och Alunskiffer Latorp och jag gillar ju dessa de får en att tänka och att lägga lite mera tid på ett visst ämneoftast något fenomen och denna gången var det KALKTUFFT. Ja det heter så.

Vi hade oxå blivit rekomenderade en runda GIZMO och visst var den färd alla poäng, men vana som vi är så löste vi dem ganska så snabbt allihopa, men det gör ju inget för de var ju bra favoriter i repris och även vi gav poäng.

 Gizmo #1 Fallet 

till

 Gizmo #8 tresteg 

På kvällen var det event i Örebro och det missar man ju inte i onödan.

 WWFM XI - Örebro 

 

Ett event som bara tar 15 min men vi har gjort detta förr och här var det inte sådan ordning utan alla snacka långt innan och inga roliga attribut hade vi, men vi hade något annat säkert 1/3 var döva!

Nu beger vi oss mot middag och bio.

.den va bra.

 

Dag nr 2 började med en jätte burk vid hotellet och sen vidare mot,  Korkade holken och dess kompisar i en holk serie, här var det inte mycket vi kände igen och allt var nytt och spännande, så svårt var det på en att vi efter 3 besök gav upp.

Sen blev det in mot stan och  River Walk in Orebro det gick så bra men som vi alla vet är dessa spel luriga och när vi var som längstbort fanns ingen bro....vi fick gå ännu längre bort och när vi var där och skulle över bilvägen gav spelet upp.....tårar. Men vi gick och köpte glass istället. Och logga andra fina burkar.

 Vändkors (Turnstile)

Här var parken vacker så vacker

 
 
 
Nu var det dax att ta sig hem mot Mariestad för att hämta barnen och passa på att grilla med gamlingarna.