Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Tänkte ta... A Stroll down memory lane

Kategori: Jag och familjen

Cornelia kom till oss .....

Ja nu kommer berättelsen med förvarning om att det kan bli rörigt och detaljer kan missas

Straxs efter två natten Fre - Lör behöver kissa inget konstigt sätter mig upp i sängen känner hur det kommer lite i trosan skyndar mig och tar av mig trosorna väl inne på toa lite grynigt vatten konstigt tänkte jag och kissa och gick och la mig då kom lite till, gick och hämta mina böcker om att vara gravid och förlossningar väckte mannen och sa: det känns konstigt, han svarar: ja ja läs du, 10 min senare går mot toa och i köket säger det plask ropar högt: jag tror vattnet har gått, min man kommer in i köket och säger: det tror jag med, och sen: du lovade att jag skulle få sova i natt ( han hade haft en jobbig vecka med lite sömn) vi ringer förlossningen som svarar att vi kan komma 11:00 nästa dag efterson inga värkar kommit igång eller om något händer ring igen, nu är kl halv tre vi lägger oss och sen kom värkarna men 10 min mellanrum till ca halv fem, fem tiden sen ökar de och är 3 på 12 min så vi ringer förlossningen de säger: ni bestämmer vill ni komma kom eller vänta lite till, vi packar det sista och åker och tankar sen far vi med lite högre fart mot KSS ( vårt sjukhus i Skövde 4 mil bort)

06:30 är vi inskrivna och får CTG maskin och de kollar att jag är 3cm öppen får ta och duscha varmt med massage ett tag hjälpte föga men jag frös så det var ju bra. Började få ondare och bad om annan smärtlindring och blev flyttad till rum 15 ett förklossningsrum 20 steg bort de var de svåraste stegen att ta hade sådana jävla värkar och blev knäsvag fick gåstol efter halva sträckan då jag ville lägga mig på golvet.

Nu inne på salen fick jag lustgas och hade under mina 20 steg dit sagt att jag vill ha ryggmärgsbedövning (vilket jag i mitt förlossningsbrev skrivit att jag inte ville ha, men har man ont så har man ont) Skrek som en illbatting när jag fick bedövning men sen tog det 5 min så var jag i himelen sniffade lite då och då lustgas och när hon satte in elektroden på bäbisens huvud i samband med ryggmärgsbedövnngen var jag bara 3-4 cm öppen fick sammandragningsdropp då de minskar i och med rygg bedövning kl är nu ca 8:45 bara 1 h senare öppen 9 cm (det gick fort) bäbisen har dock inte roterat klart
vid 12:15 känner hon igen och säger: ja då kan vi börja, hon säger krysta på och jag får hjälp med hur och hon säger att hon håller emot huvude lite så att jag kan tänjas men jag tog i som f-n och 12:42 kom hon ut jag sprack hela vägen till analen och i blygläpparna (detta gör inte ont) fick sys dessa bedövnings sprutor gör jävligt ont skrek som en stucken gris sen var det bara obehagligt att någon rörde där nere men det kittlades mest

Har nu efteråt mest träningsvärk i bröstkorgen och jobbiga hemorojder men vi fick ju en underbar dotter

Min man var en underbar stöta hela vägen han har gett mig nyponsoppa och roat mig när jag behövde men allt gick så fort att vi inte han med det där med massage och torka svett i pannan som han skulle göra min sportdryck är fortfarande oöppnad och inget godis han jag få.

Cornelia kom i 37+1 bf 4 okt
Vägde 3195g och är 52 cm lång

Kompleterar kanske med mera om jag kommer på nått annars hoppas att de duger
Stora kramar från oss tre och tack för alla grattis (bilder finns)

__________________
Njut av tiden som är just nu, för du får aldrig tillbaka den!


...................................................................................................................................................

Förlossningsberättelsen Olivia

2009-06-23, 11:16

Nu kommer den efterlängtade ( gissar på det ) redovisningen.

Åkte torsdag kväll till Mariestad där vi hos mina föräldrar skulle fira midsommar kom dit ganska sent och fikade mest och la oss ganska så runt midnatt.

Var och kissade vid 5 tiden och tyckte det gjorde lite ont när jag la mig ner, försökte sova men det tog inte länge innan första värken med AJ aj aj aj AJ AJ känsla kom och det var typ det jag viskade ut när jag borde andats bättre och lugnare, efter 5 sådana så bad jag min man ta tiden och hålla om mig, de låg runt 10 min imellan, men sen säger han nu är de nere på 6 min och du verkar ha ondare. Vi väntaar en värk till och ringer förlossningen. Vi var välkommna in. Går och väcker mamma och säger lyssnar ni efter Cornelia när hon vaknar för vi åker in nu!! Hon hoppa upp på 1 sek. och var klarvaken och undrade massa hur är det? har ni ringt? mm Vi åker så vi är där till ca 08 på morgonen.

Kommer in i mottagningsrum får kissat och får ligga ner och ta CTG vill helst stå men de får inget bra resultat jag kollas och är 3 cm öppen och lite tapp.
De tar ctg i 30 min och jag får en kanyl i satt. Och jag har skrivit att jag är stick rädd i mitt förlossningsbrev, men tydligen skulle jag skrivit blir tokigt galen och hyperventiletrar. För jag fick skäll då jag blev tokig och hyperventilerade och grät och hade värkar för det påverkade barnet. Fick plåster med bedövnings gegga inför eda.

Bytte till förlossningssal och fick vita särken på mig.
Edan kom igång 10,35 så 15 min till så var jag ganska avslappnad igen, dropp och 6 cm öppen babyn låg högt så jag fick stå lite och vanka, vattnet hade nu gått i en värk så det rann mest hela tiden om benen. Fick ligga ner och 8 cm öppen bäbis fortfarande högt låg lite och bytte sida fram och tillbaka för att sen stå på knä. När jag sen fick frågan vill du krysta sa jag att det känns så men kan jag vänta lite och spara kraft. Hon lyfter på min vita rock och säger jag ser huvudet så du bör krysta, en kryst huvudet ute, sen dröjer det minst 10 min ( nej självklart inte men det kändes så ) tills nästa värk och ut kom hon. Det var otäckt tyst i sekunder och min man höll minen bra då han var så orolig hen var marinblå och de skrubba ryggen och magen hela tiden tills hon började låta......pust och stön vad sjönt att höra barn skrik, men vad var det för något jag fick komma runt och då såg vi en söt liten tjej som jag fick på magen.

Helt fantastiskt .........vi väntade sen våra obligatoriska 6 h och åkte hem, 2 h innan hemgång var det läkar kontroll som gick bra.

Olivia kom kl. 13,17 2009-06-19 och vägde 3830g och var 51 cm lång