Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Mjukglass, Arla hjälper dig att göra din egna !

Kategori: Testpilot

Blixtar och Dunder ( Carola går under ) åå vilken underbar dag!!

Kategori: Geocaching

En korttur mot Tibro för här skulle vädret vara bättre, ja tidvis ialla fall visade det sig men oxå tidvis sämst.
 
Traditional Cache Nolsågen Ologgad burk ....knappast men men vi testar väll. STF blev det efter vissa badandes Tibrobor.
 
 
Då vi hört mullret på avstånd och jag inte har något emot muller så förstod jag inte varför Birgitta höll på att trilla i vattnet då jag fotade henne, men hon tänkte att nu är åskan för nära...med blixtar och allt...hi hi
 
Hennes logg beskriver allt:
Såg i morse när vi åkte hemifrån att ingen hade hittat denna ännu. Vad lustigt! Vet ju att det finns flera i Tibro som brukar vara snabba........
Men vi tänkte att vi kan väl göra ett försök i allafall. (fick senare reda på att en räddningsaktion och årets första dopp av titticc gjorde loggning på nätet av förklarliga skäl lite försenad).
Sagt och gjort! Vår gps ledde in oss på stigar som nog egentligen var tänkta till att vandra på, så vid grillplatsen insåg vi att "nu får bilen stå här medans vi går resten". Antar att det finns en bättre bilväg, då vi kom till en gigantisk vändplan strax intill sågen, men jag är rätt glad att vi tog den vägen vi tog trots allt!
Vilken fin promenad på den vackra rullstensåsen! Den fina källan bredvid åsen var oxå en upplevelse! Vilken trevlig grillplats dessutom, (där fikade vi sen efter loggning). Hoppas det kommer fler gömmor här för jag vill gärna återvända!
Väl på plats hör vi åskan mullra på avstånd och jag som inte direkt älskar detta naturfenomen höll oxå på att trilla i ån, när U+L & Co tog fram kameran för att dokumentera min plastletning. Fick för mig att "nu är åskan nära riktigt" när det började blixtra.
Senare denna dag höll vi faktiskt på att bli träffade av blixten på riktigt men det är en annan historia.......
Vilken plats vi blev visade! Riktigt fint vid vattnet! Grattis till er andra gömma som CO. Sådana här platser vill jag gärna besöka! Tack!!!
 
 
Harsyran har hittat fram och lyste å fint i backen.
 
 
Sen skylle vi till och fika då det var "uppehåll" och vi hade en bra fikaplats där vi parkerade.
 
 
Efter regn kommer solsken men först åska!
 
För vid  Björsjön vart det lite för nära, vi han att logga och nog hade det mullrat innan men nu var det nära, vi han ta kort och hoppa in i bilen och stänga dörrarna sen jäklar vad  det mullra small och ...DÄR...slog blixten ner alldeles framför bilen....oj vilken adrenalinkick.
Vi valde att vända om och ta oss in till stan, men även åskan valde att göra det, så en burk loggades i stan  Onödigt enkel. Sen valde vi att finta åskan och åkte tillbaka ut till där vi nyss hoppat till av blixten för här såg det nu ljusare ut på himlen, och japp vi hade rätt, men blött var det.
 
 Larstorp.. ,  Stenkullen ,  Krokiga 2917. Breviksvägen.. var några av de vi tog nu när himlen laddat ur.
 
Den sistnämnda ville bli fotad så CO kan följa årstiderna, min bild..
 
 
Vi avslutade dagen med  Masten Kenth... och vilket avslut Toppen!
 
Vi passerade oxå ett ställe som förhoppningsvis kommer få en gömma
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hade varit kul att se dem.

Kategori: Jag och familjen

Gumballbil av vägen – långa köer på E4

”De kommer i väldigt hög fart”

En bil som kör i racet Gumball 3000 har kört av vägen på E4 i höjd med Mjölby.

Olyckan ska orsaka långa köer.

– Vi kan stå och mäta hastigheten med laser men blir de rapporterade får de kanske böter på 4 000 kronor. De summorna betyder ingenting för de som kör, säger Mikael Wäneus vid trafikpolisen i Stockholm.

I dag körs loppet Gumball 3000 i Sverige. Racet startade i Köpenhamn och går via bland annat Stockholm, Helsingfors, Riga och Wien.

Enligt uppgift ska bland annat tv-stjärnan David Hasselhoff, svenske skidåkaren Jon Olsson och artisten Eve delta i årets lopp.

”Kraftiga köer”

Flera fortkörningsböter delas ut av trafikpolisen under loppet och klockan 17.56 fick polisen ett larm om att en av bilarna, en Lamborghini, har kört av vägen på E4 i höjd med Mjölby.

– Föraren har tagit sig ur bilen och vi har inga rapporter om personskador, säger Gunilla Broman, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Enligt uppgifter till Corren ska två tyska deltagare ha befunnit sig i bilen. Hur olyckan gick till är oklart.

Ett körfält var avstängt i samband med räddningsarbetet.

– Det är kraftiga köer på platsen, det är ju söndagstrafik nu och många är på väg hem. Vi har trafikpolis på plats, säger Gunilla Broman.

Vid 19-tiden hade de omkring tre kilometer långa köerna enligt polisen börjat lätta.

”Kommer i väldigt hög fart”

Loppet fortsätter sedan vidare på E4 upp till Stockholm.

Mikael Wäneus är trafikpolis vid operativa trafikenheten på Stockholmspolisen.

– Vi arbetar framförallt med synlighet. Alla trafikanter ska känna att de kan vara lugna och trygga.

Därför har de ett antal polisfordon ute på vägen under dagen.

– Vi kan stå och mäta hastigheten med laser, men blir de rapporterade får de kanske böter på 4 000 kronor. De summorna betyder ingenting för de som kör. Därför är det bättre att vi dämpar hastigheten i hela trafiken i stället, säger Mikael Wäneus.

Han tipsar övriga trafikanter att vara extra uppmärksam i backspegeln.

– De kommer i väldigt hög fart, så var extra försiktiga.