Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Augusti

Kategori: Geocaching

Ja det vet ni ju alla att man fick souvenirer under augusti månad, och det är ju lätt att vara efter klok, jag skulle inte satsa på detta då jag såg det som ganska omöjligt så dag 3 en obokad dag men massa möjligheter valde jag att inte logga en burk eller valde och valde det blev så och det gjorde mig inget då ….jag skulle ju ändå inte hålla på med sådant….som att jaga mål, souvenirer, ftf ….skit fick jag då den 3 aug var den enda dagen vi missa, SURT SA RÄVEN OM RÖNNBÄREN!! 

 

Den 29 augusti så blev det nästan ingen burk men då var mannen måttligt glad och som mitt inlägg på FB som lyder …Nu blev mannen arg när jag sa att vi inte får någon souvenir i dag……vad i helvete…vart har vi närmaste burk……ja han har åkt nu 21,40 med ficklampan och gps en……vi missade inte den dagen!!

Hur har det gått för er andra?

Hur var era ansatser i början?

Var någon dag extra jobbig?

Min tanke var att klara minst hälften av dagarna och det klarade ju vi, men som sagt hur tänkte jag den 3 aug…..

Kul att byn vill leva som man bor i !!

Kategori: Jag och familjen

 

Hem

Premiär för nytt lopp

HÄLSA OCH MOTION Folkabomilen är ett nytt motionslopp där du kan välja att springa, gå eller cykla en mil. Loppet arrangeras för första gången nu på söndag förmiddag.

– Start och mål är vid Valstad Café, berättar Bengt Gustafsson.
Folkabo Samhällsförening, Folkabo IK, Tidaholms SOK Sisu, Valstad Café och Valstad församling är arrangörer.

Sattsar nu på att till näta år skall vi alla göra detta i familjen, i år vore kul men oj vad oförberädd man är och att fira hela natten innan är nog ingen hit och nu prioriterar vi ett 30 års kalajs Grattis Lena Thim!

 

Sumpmarker och väta men utan att bli blöt.

Kategori: Geocaching

Idag var dagen då vi aldrig gick rakt, vilka omvägar vi ibland ovetandes eller vetandes tog.....jo över stock och sten och bäckar och genom skog och lingonris, ätit massa blåbär och fikat såklart.
 
Vi hr haft cyklarna med oss till Caching camp igen, ett så härligt ställe, men dagens gömmor var besvärliga att ta sig till och var inga gömmor med många poäng! Men det var skönt med ett skallbagge avslut.
 
Vi har varit vid 
 

Titanus giganteus

Som vi besökt några gånger innan men det är ju så bra med caching camp det finns många gömmor och roliga uppdrag helt underbara multis och svåra mystar, inget man gör på en dag utan enligt cache beskrivningen minst 3 dagar.
 
Vi har dock sett fin natur och som sagt jag har moffat blåbär.
Så naturen gör med träden.
 
 
 
Det är viktigt att leta noga och över allt, men helst inte fel.  CC12 E49 - Bredarydsbäcken
 
 
Rustade för att cykla, men det tog ganska lång tid innan cyklarna användes då naturen inte var cykelvänlig.
 
 
Som sagt över vatten och genom skog var det dagen bestod av. Här skall vi 250 m rakt fram. 
 
 
I terräng som denna letar vi liten sten, det var inte denna men den var så fin med sin mossa och lingonris.
 
 
 Vi har även bestigit berg!! Unknown Cache CC12 C18 - Geografica
Cachens beskrivning som hjälpte till att få oss till rätt topp.
För att finna cachen behöver du studera geografin eller närmare bestämt topografin vid koordinaterna.

Ta dig till en plats som ligger 300+ meter över havet.
Väl där finner du det troligen svårt att avgöra vilken punkt som är högst, tre "toppar" utmärker sig genom att skjuta upp något högre ur jordskorpan än resterande mark. Jag låter vara osagt vilken av dessa tre punkter som är den högsta, men vid en av dem ligger ett dött träd...

När du ändå är där får du inte missa utsikten, gå fram till kanten.
I öster ser du Dumme mosse, Axamosjön och möjligen kan du även se Skärstad om du har riktigt skarp blick... ;-) I sydöst ser du Taberg som majestätiskt reser sig över horisonten och sätter det lilla samhället på kartan.
I söder ser man skog efter skog efter skog, så långt ögat når...
 
Det som gör Ankarcronas burkar ( ja han har gjort CC 2011 och CC 2012 ) snäppet bättre är bland annat hans cache beskrivningar.  Tex.
 
CC12 F72 - Tjockhudad
Lite fakta om huden
Huden varierar i tjocklek över kroppen. Den tunnaste huden finns på ögonlocken och är ungefär bara en halv millimeter tjock. Huden på fotsulorna är tjockast, där kan den faktiskt vara upp till fem millimeter tjock. Huden är täckt av hårsäckar, talg och svettporer, förutom på hand- och fotsulor, ögonlock och läppar.
 
CC12 D35 -Övrabo
Träd är en mångårig växt som är bunden till ståndort och består av ved. Ett träd kan ha en eller flera stammar som bär upp kronan.

Veden ger träden egenskapen att bli mycket gamla och stora. Veden består av cellulosa och lignin, som är en form av limsubstans. De högsta träden är amerikansk sekvoja och Mammutträd som växer i Nordamerikanska västkustens berg. På engelska kallas de Redwood. De kan bli över hundra meter höga, men det högsta trädet som någonsin noterats är en douglasgran vilken år 1895 fälldes vid Vancouver i Kanada. Den mätte 125,7 meter.
 
CC12 D36 - Stubb
Stubb är en tjock underkjol, som bars närmast kroppen (underbyxor användes inte), under flera lager av underkjolar.
Från och med 1700-talet blev stubben vanlig hemmaklädsel, för dem som inte klädde sig i den lyxigare adriennen.

När du närmar dig slutmålet med din resa och börjar känna vittring av loggremsa, då befinner du dig på en plats med många stubb(ar)...
 
Eller hur är detta nyttiginfo mitt i skogen, underbart Tack.