Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Sol i Mariestad

Kategori: Jag och familjen

Nu var det dax för den årliga veckan i Mariestad ( dock blev det inte förra året då självaste husägarna inte behagade vara hemma ) Men i år stod det måla om hus klippa häckar och höja plank, gräva jord och jordfräsa mm på listan. Lite klarade jag av sen åt jag värktabletter i 4 dagar för ont i ryggen och kramp i skinkan Jävla diskbrock!!
 
Hur som helst var vädret fint och barnen var glada.
 
 
 
 
 
Så de modiga når.
 
 
 
 
 
Här nedan var det tills för ett år sedan en gigantisk rabbat med både stora tujor och rododendron nu har det sett övergivet ut länge och när vi var nyanlända till M-stad så kom även ett traktor lass med jord, nu utfördelat och skall jordfräsas.
 
 
Vi ( Jag och Kicki ) handlade lite skojiga grejor som nöje så vi  inte bara skulle arbeta 5 kamp
 
 

...tillsätt bara vänner!

5-kamp för sommarens alla fester. Med 5 grenar du aldrig sett.

Svängstång: Genom att svänga och vicka med höfterna ska du svinga iväg bollen så långt som möjligt. Jättekul att göra, men ännu roligare för alla som tittar på!

Huvudjägaren: Med en "hatt" på huvudet ska du försöka fånga bollarna som dina lagkamrater kastar. Bollar som fångas mitt på hatten ger flest poäng!

Storkdansen: Med ansiktet täckt av en stor "storknäbb" ska du hitta rätt ägg och springa tillbaks till dina  lagkamrater. Första laget som hittar alla sina ägg vinner denna vansinniga gren!

Jockeysprång: Det gäller att hålla benen i styr när du ska hoppa, studsa aller krypa fram över en bana så fort du bara kan i denna hysteriskt roliga stafett!

Dagis-race: Ett race på "liv och död" där lagen snabbast möjligt ska samla in de brickor som ligger utspridda. Kruxet? Ni är alla fastbundna med varandra...

 
 
 
 
 
Utöver arbete och lek har vi druckit VIN VIN VIN mm, och ätit gott och spelat UNO!
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Ö caching

Kategori: Geocaching, Jag och familjen

Ö caching är ju något jag har begränsad vana av men det är ju så underbart. Lite mera spännande på något vis. Största ön jag loggat på är Visingsö, detta med vänner med alias KEKNOR, på en gemensam utflykt med alla barnen. Vi besökte massa interesanta platser och åkte de underbara remmalaget ( en form av häst och vagn ) runt ön. Här finns många fina ställen med burkar och jag har inte loggat alla så det kommer bli återbesök.

Minsta ön jag loggat var Ö i Björkhult. Den är nu tyvärr inte aktiv. När denna loggades så var det IS praktiskt att bara knalla ut, lite läskigt var det allt och Bojip var minsann den som vägde minst så hon tog steget ut på isen, den höll. Loggades sen utan problem.

Andra öar jag besökt är Kyrksjöns öar: Lillön,  Kyrksjöns öar: Holmön. Detta var en solig vinterdag då Bojip och jag samt min 4 åriga dotter (som var hemma och sjuk denna dag) tog isdubbarna runt halsen och en Snowracer till att dra dottern på och så traskade vi ut på den något halkiga men välbesökta isen. Här sken solen och vinden tog i när man var mitt ute på sjön. Mellan öarna var det väldigt behaglig lä, vi njöt alla 3 och dottern som helt klart älskar Birgitta ( bojip ) var så nöjd med att vara med oss denna dagen.

Image

Vid makens och mitt barnfria 3 dagars firande av våran 6 åriga bröllopsdag var vi i Växjö vi loggade mycket alfabetscacher men även Helgö gömmor.

Naturreservatet Helgö Spenderade vi massa tid på gåendes för att det var något över vägen. Se bilden ovan.
Från Växjö Flygplats når man Helgasjöns största ö Helgö. Sedan 1939 skyddas ett drygt 7 ha stort område med bokskog som domänreservat. 1996 ombildades detta till ett naturreservat. Reservatet har en ca 200 år gammal bokdominerad ädellövsskog med inslag av asp och björk. Det är en olikåldrig skog men utan något större inslag av döda träd då området tidigare skötts. Bokskogen växer vid den nuvarande nordliga gränsen för bokens naturliga utbredning.

Här fanns massa underbara gömmor som tex. It takes two – Korsängsvägen  och  It takes two – Stickvägen samt den underbara multin Lurigt Läge .

Senaste ön som loggades var vid Hätteboda vildmarkscamping där familjen bodde några nätter nu förra veckan. Man fick i beskrivningen välja sätt själv att ta sig till burken, vi valde roddbåt. Spännande på flera sätt då barnen inte åkt roddbåt innan de är ju bara 3 år resp. 4.5 år gamla. Gömman heter Sternenklar  och är utlaggd av en turistande geocachare. Och på köpet gav denna mig min första T5.

Ön vi var rodde ut till.

Barnen älskade äventyret som totalt tog oss en timme med skattjakt och blåbärsplockning och roddturen. Så nu blir det sökert flera öar som kommer få besök, hoppas på Öland i höst.

Så ni som inte vågat ge er ut på Isen gör det men var säkra på att den håller och ha med isdubbar runt halsen, och torra kläder i bilen. Paddla eller ro är ju underbart fridfullt det med.

 

Semester del 1

Kategori: Jag och familjen

Tre nätters camping på Örns Camping fick inviga min semester och avsluta Uffes första.
 
 
orns
 
Vi skulle campa i samband med besök på Nordens Ark från lör-mån. Men nu ville vi iväg och Uffe hade ställt fram allt så bra i hallen så vi var redo för att åka tidigt Lördag morgon, men jag sa att det skulle vara skönt att åka nu direkt, sagt och gjort mindre än 60 min senare var vi iväg.....skönt.
 
Det nya tältet invigdes och var enkelt att få upp och underbart att sova i, stora bra utrymmen och smidigt att röra sig i.
 
 
Självklart är det ståhöjd i det.
 
Rum för vuxna och rum för barn. På väg att bli helt färdigspännt!
 
  
Primus Bifrost Y6
 
 
Trivsamt och gott om plats!

Bifrost Y6 är vårt rymligaste tält med två separata sovutrymmen för 3 personer i varje. Dessa sitter samman med en "kupol" med en diameter på ca 3 meter. Tältet har löstagbart golv i absiden och stänger för uppställning av dörren. Lämpar sig väl för en grupp personer som vill ha en större yta att röra sig på.

Yttertältet är av PU Coated Polyester klarar 3000 mm vattenpelare. Innertält är av materialet Oxford Polyester och bottenväven klarar 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor.

Vikt: 12 kg
Sovplatser: 1-6 
Mått: 
Kupol: ca 3 m i diameter
Höjd: 200 cm
Sovdelar: ca 225 x 195 cm
 
Perfekt och så nöjda, slippa det där bly tunga och väldigt slitna tältet vi hade innan som tog betydligt längre tid att slå upp.
 
Prinsessorna älskar att campa och var så nöjda med sitt rum.
 
 
 
Och vi med vårat på så vis slipper vi spring av barn bland våra grejor.
I kupolen så finns massa bra utrymme för kylväska och våra kläder, väskor, bord och stolar, även om vi hela tiden äter utanför. Men man vill ju ställa in och dra igen tältet när man åker i väg på utflyckter.
 
På Lördagen åkte vi till Stenungsund och vid butiken Geocachen (http://www.geocachen.se/)  så mötte i upp mamma och pappa som sovit i sin husbil under natten men på annan plats närmare stenungsund.
 
På vägen tillbaka tog vi några cacher och sen när de ställt upp sig och instalerat sig så gick vi en promenad över berget, se bilden ovan där jag visar Y formen på tältet där över ser ni vart vi gick. Även på områdes kartan kan man se lite hur vi gick, vi följde vägen förbi busstoppet mot Smögen följde sen en markeras Kuststigen ( vandringsled )  och kom ner igen på motsatt sida strax efter där kartan tar slut neråt Bohus malmön. Ja det fanns ju 3 cacher därmed....såklart.
 
Kuststigens logga
 
Kustvägen Örn 5 med flera.
 
 
 Markerat som ovan eller som nedan var hela Kuststigen.
 
 
 
  
Nordens Ark besökte vi på Söndagen.
Strålande sol, 2 hoppiga barn och mormor och morfar samt jag och Uffe, vi gav oss iväg så vi skulle vara där till öppnandet, vi var som flera andra där 10 min innan. Vi besökte lantgården bara för att konstatera att vi blev lite avis på att de har ett (Dj)UR och skur dagis där, tänk vilken lycka för barnen! 
 
Vi fick vara med och mata Ibisen och vi såg nog alla djur utan vargen!
 
 
ser maten god ut??
 
 
Skuggorna är barnens huvud, de fick smaka om de ville, morot banan ibisfrön krossade skalbaggar och hästfärs och kyckling mald med ben och allt samt havregryn.
 
Blandade bilder.
 
 
Otäkt tycker Cornelia att detta djuret var.
 
 
Mina fina fåglar
 
 
Barnen lever som djuren i gångar under marken.
 
 
Minst en ändå släkt med älgen
 
 
Tigern diar, inte alla dagar men ser det.
 
 
Snurrad klätter get
 
 
Efter Nordens Ark var vi nere vid havet och fiskade krabbor.
 
 
Vilka barndoms minnen!!! Jag har helt klart dragit upp 1000 tals krabbor, men kravet pappa hade var att de var större än min knytnäve annars fick jag inte ta hem dem och koka dem. Cornelia fick en som var som min vuxna näve men den han vi inte ta kort på, men ett tjut fick den av mig som inte var berädd och höll på att svinga linan och krabban rakt på Cornelia.