Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Hösten är här

Kategori: Jag och familjen

Nu knackar verkligen hösten på, med sina fallande löv och fina färger, den friska luften och morgon dimma. Man måste börja klä sig varmare och jag har för några dagar sedan för första gången denna säsong satt på rump värmaren. Och igår var det helljuset som hade godmorgon premiär. Nu är det bara några grader på morgonen men vi har ännu inte haft frost här i Folkabo även om Falköpingsborna har hävdat att de haft frost, men det är ju dit jag åker på morgonen och inte har jag sett frost inte.
 
Cornelia trivsbra i sin förskoleklass och de har ett träd projekt, de skall följa utseendet på löven och de skall mäta trädet och de ritar av löv och hela trädet. De är 4 barn / träd och Cornelia har fått Lönn. 
 
Olivia hon trivs bra och känner sig stor i sitt 4-5 års rum som de har fått genom att möblera om ett klassrum. Där har de soffa och kläutkläder, dockhus, lego och polishus, mm
 
Uffe verkar vara nöjd med sitt nya jobb som säljledare för Verisure hemma larm och brandlösningar.
 

Höst

Enligt kalendern är september vår första höstmånad. Då ska lågtrycken sätta full fart in över landet och bjuda på både regn och blåst, riktigt höstrusk, men så behöver det inte vara varje år.

Den meteorologiska definitionen av höst är att dygnstemperaturen ska vara sjunkande och ligga mellan 0 och 10 plusgrader. 

Här är några exempel på när hösten normalt brukar anlända: 
Kiruna 16 augusti
Östersund 5 september
Stockholm 29 september
Malmö 12 oktober

Jag tolkar detta som att den är några dagar tidig. Men dagarna är ju soliga och varma för det mesta ännu så den kanske inte är här....ännu.

 

Cornelia 6 år

Kategori: Dottern Cornelia

Hipp Hipp Hurra för vår Cornelia idag. Vi mjukstartade dagen innan med barnkalas för 11 ungar, hög ljudnivå och tema choklad.
Många fina paket och en massa bus och kalasande och fiskedamm och allt. Alla var nöjda.
 
 
Men på självaste födelsedags morgonen blev det paket från oss.
 
 
 
 
Lego friends byggdes ihop nästan direkt men det tog sin tid, massor av bitar är det.
Pilbågen och sugploppspilarna var en höjdare!! Piltavla i fyrkantig form blev upp tejpad i rosa på dörren och prick skjutandet starta, nja inte bästa bågenmen den funkar bra för sina 39 kr. Men vart finner man en bättre båge och pilar med sugploppar.??.
 
Mormor och morfar ringde i från Spanien.
 
 
 
 
 

Kåvepenin 250 mg till Olivia 4 år

Kategori: Dottern Olivia

Stackars liten Olivia har fått kutan borreliainfektion och därför även antibiotika.
I fredags när hon kom hem från dagis gissade vi på att hon slagit i sig i pannan då hon i hårfästet över vänster öga var lite röd, men hon hade inte ont ....under helgen syntes det mer och mera och blev orolig, även en bekant som var på besök nämde borelia då vi kollade på det röda som nu nått ögonbryn och övre delen av kinden.
 
Jag hade svårt att sova och  var orolig, pappa Ulf har idag varit med henne till vårdcentralen och hon fick utan tvekan Kåvepenin 250 mg 6 piller om dagen 2 piller 3 ggr dagligen ....men hon är så duktig att få i sig dessa. Lilla hjärtat mitt.
 
Vi har dock inte sett en fästing i hennes hårbotten men hon kan ju ha kliat bort den eller att den borstats bort eller försvunnit med en hårtvätt!! Detta är troligen ett tag sedan. Enligt vårdguiden...se nedan.
 
Det första tecknet på en borreliainfektion är en rodnad på huden där fästingen bitit sig fast. Hudrodnaden visar sig oftast en till fyra veckor efter bettet och blir minst fem centimeter i diameter. Efter en tid breder rodnaden ut sig och bleknar ofta i mitten så att den blir ringformad. 
 
 
Det vi sett är ju som ett 2-3 cm brett rött "band" så fästingen har i så fall suttit i hårbotten.