Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Cykel-event en solig dag i April

Kategori: Geocaching

ÅÅ kunde inte bli bättre väder.

Cykel-Event Ta med era cyklar och kom till de angivna koordinaterna! Där minglar vi en stund och stärker magen med bränsle inför cykelturen!

Denna tur är ca 40 km, tur och retur, men man kan naturligtvis välja att cykla en kortare sträcka!

Efter eventet släpps 50 cacher av olika svårighetsgrad!

Så löd inbjudan!

Vi hade förbestämt ( bojip och jag ) då vi jobbar på en challenge att vi skulle logga max 28 st. och på så vis ha lite trevlig cyklin även en annan solig dag.Mingel innan och byte av lite TB och Coin.

När de på ett underbart sätt fått iväg oss åt olika håll med FTF jakt i sikte, så bar det av på gamla banvallen. Ganska så lättcyklat. Lycklig efter en FTFNär vi fått våra FTF´er så fick vi teknisk hjälp i skogen för att få in de nästa 50 gömmorna i GPSén. Det fanns 5 av dessa stationer så det blev aldrig någon direkt korvstoppning längs spåret.Här passerade vi ett bekant ställe som vi loggat en gömma på innan.Så här tog vi oss fram och tillbaka då vi inte satt på cykeln.Några med cachare.

Tyson var helt klart minst och åkte i cykelkorgen i en special väska.
 

Elin skövdes skyddshelgon

Kategori: Geocaching

WherIGo finns det en i Skövde. Cachen heter Elin och handlar om Skövdes skyddshelgon.Jag har kommit upp i den magiska siffran 1000 loggar och ville hemskt gärna ha en speciell gömma till denna milstolpe.
WherIGo har varken Birgitta elller jag vågat testat så det var med spänning vi startade dagen.

Detta är ett sorts spel inom geocaching där man svarar på frågor man beger sig till vissa platser som hänrör ämnet, som i detta fallet är Elin Skyddshelgonet. När man anländer till dessa platser så säger det blupp och en ny fråga eller en ny plats ploppar in i gpsén.
När vi hållt på ett tag så blev det ett abrupt slut, då vi inte kom vidare för att någon pillat bort en informationsskyllt under S:t Elin på Helenakyrkan.

Vad göra? In där, och se om vi kunde hitta någon info där.
Jomenvisst, men tyvärr fel svar.
Turistbyrån, de kanske vet!? In där, fråga efter om de visste vad som stått på en ev förkommen skylt.
De var mycket hjälpsamma och verkade inte tycka att vi var det minsta knäppa......men de gav oss samma svar som innan och det var ju fel.

Nu hade frågan försvunnit i våra gpser så vi var tvugna att återvända till stället för att komma åt att svara på frågan igen. Vilken tur vi tog bilen!
Vi försökte på rätt plats igen svara på frågan och tog till med god marginal både uppåt och nedåt med icke.....
Jaha, vad gör vi nu? Biblioteket de har nog datorer som man kan använda internet på. Vi åkte dit och frågade om man kunde låna en dator. Javisst har ni lånekort... ja men inte härifrån blev svaret från oss båda. Så från vart? blev nästa fråga.. Jo Tidaholms....... men dessa kunde länkas och det tog inte lång tid innan mitt var färdigt och vi fick boka en dator.
Men även internet ville busa och ge det felaktiga svaret ( eller så tolkade vi frågan heltokigt )

Jaha, då var det att ta till sista livlinan Birgitta ringde en vän ( medans vi fikade köpe fika på ett kafe utanför biblioteket )......som i sin tur fick ta till "ring en vän". Tyvärr kunde ingen av dem minnas årtalet och det hade förvånat mig om så hade varit fallet.

Ingen av oss hade heller möjlighet att nå CO där och då så det var bara att åka hem igen.
Dagen därpå, efter kontakt med CO gjorde vi ett nytt försök
Då stendog min GPS och allt sparat var borta......
Ilfart till målet medans Birgittas var igång. Vi lyckades! En final utöver det vanliga! En riktigt rolig cache (trots alla problem vi stötte på som inte hade hänt om skylten varit på plats) och som jag kommer att minnas mycket länge! Tänk att när vi stötte på problemet visste vi inte att vi var så nära mål.Vamb! eller Våmb det var här det krånglade till sig.

En del av hennes grav!
Att ha flaskor i bilen kan vara bra! När det finns vatten.

Skadade Olivia

Kategori: Dottern Olivia

Hon och syrran hade maskerad masker på sig och Olivia hade en silvrig paljett kaninmask och med dessa hoppade de i sängen Olivia föll ur och landade på ansiktet och i hennes ögonbryn skar den snyggt sydda paljettraden in och gav ett 2 cm jack, massa blod och sårtvätt och sårtejp senare.Kanin masken som skar in i ögonbrynet.