Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Här har det varit bra energi fast förkylning i barnen.

Kategori: Jag och familjen

Jag har satt barnen på att plocka undan i sina rum och det gjorde dom.

Sen rensade jag i hallgarderoben så nu är vuxna vinterjackor undanplockade, barnens overaller nytvättade och ute på tork så de kan läggas undan.Alla vinterskor och tjocka mössor och vantar borta, bara tunnare mössor och fingervantar kvar, blir det kallare så funkar det med de fodrade regnkläderna. Även några flees tröjor finns kvar.

Hängde fram tunnare jackor och fick fram kepsar. Vårskorna är redan på plats samt de ofodrade stövlarna är framme. Det är nu man inser hur de växer, fort fort!

Vi har oxå haft full fart i trädgården minsta dottern och jag fick jaga katten, då dottern satt 3 av sina dagis pärlresår halsband om katten som bestämde när den ovetandes vaknade att gå ut, genom kattluckan, dottern kommer och ropar måste fånga katten hon har mina halsband ute. Bra smart av henne, bara lyckas fånga innan hon fastnar i något men det gick bra, tur att det är en kelig katt.

Ute är våren igång och precis som barnen växer de nu fort fort!


Sen igår firade vi att Olivia slutat med välling sen en vecka tillbaka. Hon fick välja vad hon ville och en gul tårta var önskemålet. Nybakad och glada syskon.

 Vi satte också lite vår i kruka tidigare i veckan.Även i rabatten runt dammen, och i 2 höga krukor vid infarten.

Feber och snor och färgmallar

Kategori: Barnen

Det är vad båda mina barn lider av just nu så jag har skrivit ut massa Att färglägga bilder från Disney mm. så det finns lite att göra när man inte är på topp.

Cornelia ville ha massa prinsessor SUPRISE
Olivia ville ha på Dora och Booths och det går ju hur bra som hellst att göra, enkelt och bra och det blev även lite labyrinter och Nalle phu bilder.

Så här ser de ut

      
  

Ni missar väll inte

Kategori: Allmänt

Detta har jag alltid deltagit i och när mannen ( och jag ) hade butik såg vi även till att minska på onödig belysning där. Och att ha levande ljus istället är ju faktiskt mysigare.Earth Hour: Lördagen 31 mars 2012 kl 20.30-21.30 släcker vi för en ljusare framtid.

Nu är det snart dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid, i världen största klimatmanifestation Earth Hour. År 2011 deltog 135 länder. Fler än någonsin tidigare. I år vill vi bli ännu fler.
Earth Hour har alltid handlat om mer än att släcka ljuset.

I år är det sjätte gången som Earth Hour genomförs. Manifestationen växte 2011 liksom tidigare år. I 135 länder och över 5 000 städer släcktes ljuset, och kampanjen beräknas ha nått 1,8 miljarder människor. Varannan svensk deltog.

2007 - Två miljoner Sydney-bor var först ut

Earth Hour startade år 2007 i Sydney på initiativ av WWF i Australien som ett sätt att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Australien är ett land som redan tydligt märkt av klimatförändringarna, bland annat genom långvarig torka. Detta första Earth Hour resulterade i att över 2 miljoner Sydneybor och 2 000 företag släckte ljuset. Nyheten spreds över världen.

2008 – Kungen och Örebro släckte lampan

 År 2008 engagerade Earth Hour omkring 50 miljoner människor i 35 länder världen över. I Sverige släckte Örebro sitt kommunhus och Kungen släckte Slottets fasadbelysning. Sen dess har Sverige bara ökat i sitt deltagande och nästan alla företag är med och släcker tex fasadbelysning och lagerbelysning.