Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Barnkalaset

Kategori: Dottern Olivia, Jag och familjen

Denna där stora tjejen har ju haft kalas.
 
 
Det var ett högljutt barnkalas i riktigt kalas anda med bullar och muffins saft och läsk glass och strössel, massa spring och hopp och lek och en massa paket samt ....sätta svansen på hästen. Uffe var konstnär och jag har gjort alla svansar med namn och kludd.
 
 
Alla hade kul och det avslutades med skattjakt inne då regnet öste ner då och då, och nu var ett sådant tillfälle.
 
 
 
 
Även här var alla paket uppskattade allt från egenhändigt tillverkade armband till en kul bok och mega såpa bubbel mix och glittriga paljetter och ringar. Samt massa fint till håret och stuttsbollar så nu dunsar hela tiden här hemma.
 
 
 
 
 

Diskbråck med diskutgutning

Kategori: Allmänt

Magnetröntgen har gett svar!

Mitt svar var att det var Diskbråck och att disken buktar, röntgen visar att den trycker på nerver och att det är det som skapar mina domningar, min smärta, och den isande obehaget ner i vänsterbenet.
 

Diskbråck

Diskbråck betyder att disken, den stötdämpande skivan mellan ryggradens kotor, brustit. När disken buktar ut kan den trycka mot nervrötterna i ryggradskanalen vilket gör ont. Du kan känna en molande värk som ibland strålar ned i benet. Sök vård om du har domningar eller känner dig svag i benen eller inte blivit bättre efter två till tre veckor.

Bilden föreställer ett diskbråck

Diskbråck får du oftast i den rörliga delen av ryggen, framförallt i ländryggen. I de flesta fall bildas diskbråcket utan att du gjort något särskilt. I enstaka fall kan det bero på att du till exempel har lyft tungt, vridit eller böjt ryggen på ett särskilt olyckligt sätt.

Symtom vid diskbråck

Diskbråck i ländryggen kan påverka nervrötterna i ryggen och ge utstrålande smärta i benet, även kallad ischias. Diskbråck i ländryggen börjar oftast som en molande värk i ryggen. Du känner sedan en skärande smärta som strålar ned i benet. Ofta blir värken värre när du håller benet sträckt och samtidigt böjer kroppen från höften framåt. Det kan också bli så att benet och foten domnar, de kanske till och med känns svaga eller förlamade.

I värsta fall kan du tappa känseln runt ändtarm och könsorgan och förlora förmågan att känna dig kissnödig.

Småskador på diskarna kan troligen ge övergående ryggskott utan ischiassmärta i benet. Många har diskbråck som inte ger några besvär, men som kan upptäckas i samband med undersökning med magnetkamera. Sådana diskbråck behöver inte behandlas eller utredas vidare.

Diskbråck läker ut så småningom.

 

MR = Magnetröntgen

Ungefär såhär ser det ut, och i det trånga hålet låg jag läännge med en stälning om huvudet för man får då inte röra sig en milimeter och ja de är förbaskat trångt.

OBS Lånad bild av nätet.

En MRI-utrustning (magnetröntgen) där helium används som kylmedel för att uppnå supraledning. Bild: Kasuga Huang

 

Midsommar 2013

Kategori: Jag och familjen, Älskade vänner

VILKEN DAG! 
Underbart helt toppen, vi hade sol och skönt fram till 19 tiden, vi han plocka blommor göra midsommar stång äta jordgubbar ute i trädgården, så vi skall inte klaga, och efter den skuren kom solen igen och vi kunde få ut killarna att grilla.......och sen kom lite regn till, men när vi ätit var det bra väder igen och dansen runt midsommar stången blev av i symmningen, sen var killarna lite busiga och lekte, medans vi kvinnor satt runt eldkorgen och mös med vin chips och härligt snack, det tog inte lång tid innan vi fick killarna som sällskap. 
 
Det finns dock ett problem när vi umgås med familjen Thim.....ett stort problem.....tiden rinner iväg vart tar den vägen, vart vart, vi var hos dem vid 12,30 och åkte hem vid 02 på natten och ändå han vi inte allt vi tänkt göra......va!! hur gick det till, jo vi hade så himla trevligt och skönt avslappnat med matfix busiga barn och massa skratt att tiden flöt iväg.
 
Min egna midsommar stång.
 
 
Den riktiga stången
 
 
Glada midsommar barn.
 
 
Dagens värdinna
 
 
 med den snygga byggarbetsplats tomten i bakgrunden..
 
dagens värd
 
 
Dans