Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Barnens julkalendrar inhandlade

Kategori: Barnen

Så slipper jag tänka på vad för kalendrar de skall få, de har kollat in lego kalendrar tidigare år men jag har upplevt de som så grabbiga. Nu finns ju Lego Friends som är tjejigt. Så var det ju det där med smålego.Cornelia fick smålego av en jämnårig dagis kompis på sitt 5 års kalas, då just smålego stod högt på önskelistan blev det snabbt en favorit. Så nu känns det motiverat att ge denna sort av kalender.
 
 
Så Olivia får den vanliga men i just denna Lego City varianten känndes det lagom neutralt.
 
 
Cornelia får Lego Friends varianten.
 
 
Båda är väldigt nöjda över att de fått dessa men inte lika nöjda över att det gömdes snabbt som bara den här hemma och att det inte var dax ännu.

Snart är det dax

Kategori: Geocaching

För ett MEGA EVENT.
 
 
Skall bli så otroligt spännande att få deltaga.
 

På svenska

Då är det dags igen för Sveriges äldsta och största årligt återkommande Geocachingevent - FUMBLE AFTER DARK 2012!
Årets event blir det tionde i ordningen och i år hålls det den 3 november i Hjällbo i Göteborg.
I år blir det tredje gången vi är Mega och har över 500 deltagare på Eventet. Geocachare, deras familjer och vänner från hela världen är välkomna att delta i denna unika upplevelse.

Eventet

Fumble After Dark är unikt på många sätt. Det är ett event där man kan träffa andra geocachare, få delta i intressanta föreläsningar och aktiviteter samt göra fynd och träffa tillverkare på vår mässa.
Dessutom så bjuder vi på några timmars fascinerande geocaching i novembernattens mörker. Strax efter skymning så släpps koordintar till ett stort antal cachar, en del traditionella som går att logga på geocaching.com efter eventet men också ett stort antal tillfälliga som bara är utlagda för kvällen. Bland dessa finns det många kluriga och roliga överraskningar, saker du inte brukar träffa på när du geocachar annars. Så ladda ficklamporna med färska batterier och besök oss.

 
Vi i form av Birgitta den trogna med cacharen, samt min man Uffe som i U ..i U+L kommer vi att åka strax efter 9;00 mot Göteborg med en del roliga ( hoppas vi ) gömmor att logga på vägen ner, sen skall vi göra lite vad vi kan för att lyckas hålla oss torra då det verkar bli en regnig dag. Vi kommer att besöka eventet och titta på Invignings cemonin sen kommer vi syssla med att logga gömmor runt i kring för att sedan återkomma till FAD och få kordinater till ett mörkersläpp..........wowowwoo spökigt. 
 
Så förberedelserna är i gång ladda batterier och en ny bra PQ skall göras samt att få med lite extra längs körsträckan, vi skall kolla på hur en webbcam logg görs så vi förhoppningsvis kan klara det.
 
Pannlampa är inköppt så nu har Uffe och jag varsin samt att vi skall kolla över extra kläder och fiklampor i olika storlekar. Pennor ett gäng bör vi ha med om de skulle knasa sig av kyla och regn.
 
JYSK, Pannlampa TAKARA m/12 LED,  34,95 Otroligt billig men säkert yberbra.
 
   

Mata fåglar

Kategori: Allmänt, Jag och familjen

 

"Vinterfåglar Inpå Knuten" är Sveriges Ornitologiska Förening största enskilda evenemang. Den sista helgen i januari räknas fåglar vid fågelborden runt om i Sverige. De två senaste åren har runt 19 000 fågelbord räknats in. Helgen förlängs dessutom med fredag och måndag för att också förskolor och skolklasser ska kunna delta.

 Jag har räknat i flera år och för att få ett livligt flöde på fåglar skall man börja mata redan nu, för det är nu de bygger upp inför den kallaste perioden.

Bergfink. Foto: P-G Bentz/Sturnus

 

Snälla alla får vara med och räkna det är kul!