Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Min underbara nya HOBBY

Kategori: Jag och familjen

Har gett mig en ny bekantskap och vi älskar att vara ute i naturen och leta plast som det kallas men det är igentligen GeoCatching eller skattjakt med GPS.

Här loggar Birgitta en "burk" = skatt i en vägtunnel för att inte blöta ner skorna och stövlarna var glömda så blev det barfota detta är hennes nr. 1000 skatt jag ligger sa 800 st efter, men har ju inte hållt på i 2 1/2 år som hon har. Hon bor nära oxå och det underlättar ju bara milen bort, i Kungslena.
Man kan få leta i stolpar, högt i träd ( se bild medan ) man kan få enkla och svåra sen finns även mysterier som skall kluras på och kommer man på rätt lösning så hittar man troligen en burk där den tar dig. Sen har vi multi som kräver att man hittar flera grejor eller räknar olika saker tex fönsker mm för att få nya kordinater, som sen leder till burken.http://www.geocaching.com/

http://www.geocaching.se/?page=contentpages/gcsewhatis

Länkarna ger all info ni vill om ni blev nyfikna vissa gör detta utan GPS och då med hjälp av kartprogram som www.googlemaps.se

Sen fikar vi ju massäck med macka och kaffe i skogen på mysiga platser som denna.

Min familj hakar oxå på oftast då på helgerna och vi har även varit hela Birgittas och våran familj på skattjakt tillsammans alla 9st. Detta var Uffes stora Jeep körar dag och han var duktig.

Cornelia bara 4 år har hittat flera skatter före oss andra och då är hon så stolt, i de lite större gömmorna så finns det oftast så kallade bytes saker som är små prylar utan större värde, men barnen gillar det ofta syp suddigum puttekulor mm.