Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Såhär på ett ungefär gick det till, dagen då hon kom till världen!!

Kategori: Dottern Olivia

Förlossningen gick till såhär
Nu kommer den efterlängtade ( gissar på det ) redovisningen.

Åkte torsdag kväll till Mariestad där vi hos mina föräldrar skulle fira midsommar kom dit ganska sent och fikade mest och la oss ganska så runt midnatt.

Var och kissade vid 5 tiden och tyckte det gjorde lite ont när jag la mig ner, försökte sova men det tog inte länge innan första värken med AJ aj aj aj AJ AJ känsla kom och det var typ det jag viskade ut när jag borde andats bättre och lugnare, efter 5 sådana så bad jag min man ta tiden och hålla om mig, de låg runt 10 min imellan, men sen säger han nu är de nere på 6 min och du verkar ha ondare. Vi väntar en värk till och ringer förlossningen. Vi var välkommna in. Går och väcker mamma och säger lyssnar ni efter Cornelia när hon vaknar för vi åker in nu!! Hon hoppa upp på 1 sek. och var klarvaken och undrade massa hur är det? har ni ringt? mm Vi åker så vi är där till ca 08 på morgonen.

Kommer in i mottagningsrum får kissat och får ligga ner och ta CTG vill helst stå men de får inget bra resultat jag kollas och är 3 cm öppen och lite tapp.
De tar ctg i 30 min och jag får en kanyl i satt.Och jag har skrivit att jag är stick rädd i mitt förlossningsbrev, men tydligen skulle jag skrivit blir tokigt galen och hyperventiletrar. För jag fick skäll då jag blev tokig och hyperventilerade och grät och hade värkar för det påverkade barnet. Fick plåster med bedövnings gegga inför eda. Bytte till förlossningssal och fick vita särken på mig.
Edan kom igång 10,35 så 15 min till så var jag ganska avslappnad igen, dropp och 6 cm öppen babyn låg högt så jag fick stå lite och vanka, vattnet hade nu gått i en värk så det rann mest hela tiden om benen. Fick ligga ner och 8 cm öppen bäbis fortfarande högt låg lite och bytte sida fram och tillbaka för att sen stå på knä. När jag sen fick frågan vill du krysta sa jag att det känns så men kan jag vänta lite och spara kraft. Hon lyfter på min vita rock och säger jag ser huvudet så du bör krysta, en kryst huvudet ute, sen dröjer det minst 10 min ( nej självklart inte men det kändes så ) tills nästa värk och ut kom hon. Det var otäckt tyst i sekunder och min man höll minen bra då han var så orolig hen var marinblå och de skrubba ryggen och magen hela tiden tills hon började låta......pust och stön vad sjönt att höra barn skrik, men vad var det för något jag fick komma runt och då såg vi en söt liten tjej som jag fick på magen.

Helt fantastiskt .........vi väntade sen våra obligatoriska 6 h och åkte hem 2 h innan hemgång var det läkar kontroll som gick bra.

Olivia kom kl. 13,17 2009-06-19 och vägde 3830g och var 51 cm lång