Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Hösten är här

Kategori: Jag och familjen

Nu knackar verkligen hösten på, med sina fallande löv och fina färger, den friska luften och morgon dimma. Man måste börja klä sig varmare och jag har för några dagar sedan för första gången denna säsong satt på rump värmaren. Och igår var det helljuset som hade godmorgon premiär. Nu är det bara några grader på morgonen men vi har ännu inte haft frost här i Folkabo även om Falköpingsborna har hävdat att de haft frost, men det är ju dit jag åker på morgonen och inte har jag sett frost inte.
 
Cornelia trivsbra i sin förskoleklass och de har ett träd projekt, de skall följa utseendet på löven och de skall mäta trädet och de ritar av löv och hela trädet. De är 4 barn / träd och Cornelia har fått Lönn. 
 
Olivia hon trivs bra och känner sig stor i sitt 4-5 års rum som de har fått genom att möblera om ett klassrum. Där har de soffa och kläutkläder, dockhus, lego och polishus, mm
 
Uffe verkar vara nöjd med sitt nya jobb som säljledare för Verisure hemma larm och brandlösningar.
 

Höst

Enligt kalendern är september vår första höstmånad. Då ska lågtrycken sätta full fart in över landet och bjuda på både regn och blåst, riktigt höstrusk, men så behöver det inte vara varje år.

Den meteorologiska definitionen av höst är att dygnstemperaturen ska vara sjunkande och ligga mellan 0 och 10 plusgrader. 

Här är några exempel på när hösten normalt brukar anlända: 
Kiruna 16 augusti
Östersund 5 september
Stockholm 29 september
Malmö 12 oktober

Jag tolkar detta som att den är några dagar tidig. Men dagarna är ju soliga och varma för det mesta ännu så den kanske inte är här....ännu.