Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

TB eller Coin

Kategori: Geocaching

2 olika TB = Trackebull heter spårbara objekt på svenska 

Detta är några av alla de jag funnit och nu har jag även startat våra egna.

 

En Travel Bug är ett spårbart objekt som reser från plats till plats och samlar på sig historier på vägen. Här kan du bidra med din egen historia eller uppleva äventyr genom varje Travel Bugs historier. 

Geocoin, som många samlar på, finns i alla former och storlekar och kan spåras på samma sätt som en Travel Bug.

Vad är en Groundspeak Travel Bug?
Enkelt beskrivet är en Groundspeak Travel Bug en spårningsbar plåtbricka som du kan fästa vid ett föremål. Detta gör det möjligt att spåra ditt föremål på geocaching.com. Föremålet blir en liftare som bärs från geocache till geocache (eller från person till person) i verkliga världen och du kan följa dess rörelser online.
Vad gör en Travel Bug?
Det är egentligen helt upp till ägaren av Travel Buggen att bestämma det mål den har. Eller inget mål alls. En av roliga delarna med att äga en Travel Bug är att komma på nya mål den ska uppnå. En Travel Bug's mål kanske är att besöka ett speciellt land eller att besöka 10 olika länder eller helt enkelt upptäcka världen.
Hur fungerar Travel Bugs?
Varje Travel Bug har sin egna unika spårningskod stämplat på sig. Denna spårningskod används som bevis på att användaren har hittat föremålet. Det fungerar även som ett sätt att hitta Travel Buggens beskrivningssida.
Travel Bugs spåras med hjälp av användare som online "tar" dom från geocacher, eller får dom från andra användare. Idén bakom att plocka upp och lämna Travel Buggen på sajten är att det ska spegla dess förflyttningar i den verkliga världen. Varje Travel Bug har sin egen "loggbok" där man kan följa dess förflyttningar.

Våra egna Det rosa hjärtat vill besöka kyrkor och fina platser lämpliga för förlovningar på, och heter 5 år som gifta och är Uffes och mitt. 
Den lila fjärilen är Olivias och den vil fluga till vackra platser runt om i sverige.
Och den rosa Enhörningen är Cornelias och den vill runt i sverige och fotas med fjärillar och andra enhörningar. 

På denna sortens TB är koden tryckt på baksidan jag har sen laminerat en kort beskrivning om vart och vad de vill som sitter i kjedjan.  Hjärtat är som en 5 krona stort ungefär.