Bloggiblogga

En blogg om mig, min familj och mitt stora intresse Geocaching.

Ni missar väll inte

Kategori: Allmänt

Detta har jag alltid deltagit i och när mannen ( och jag ) hade butik såg vi även till att minska på onödig belysning där. Och att ha levande ljus istället är ju faktiskt mysigare.



Earth Hour: Lördagen 31 mars 2012 kl 20.30-21.30 släcker vi för en ljusare framtid.

Nu är det snart dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid, i världen största klimatmanifestation Earth Hour. År 2011 deltog 135 länder. Fler än någonsin tidigare. I år vill vi bli ännu fler.
Earth Hour har alltid handlat om mer än att släcka ljuset.

I år är det sjätte gången som Earth Hour genomförs. Manifestationen växte 2011 liksom tidigare år. I 135 länder och över 5 000 städer släcktes ljuset, och kampanjen beräknas ha nått 1,8 miljarder människor. Varannan svensk deltog.

2007 - Två miljoner Sydney-bor var först ut

Earth Hour startade år 2007 i Sydney på initiativ av WWF i Australien som ett sätt att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan. Australien är ett land som redan tydligt märkt av klimatförändringarna, bland annat genom långvarig torka. Detta första Earth Hour resulterade i att över 2 miljoner Sydneybor och 2 000 företag släckte ljuset. Nyheten spreds över världen.

2008 – Kungen och Örebro släckte lampan

 År 2008 engagerade Earth Hour omkring 50 miljoner människor i 35 länder världen över. I Sverige släckte Örebro sitt kommunhus och Kungen släckte Slottets fasadbelysning. Sen dess har Sverige bara ökat i sitt deltagande och nästan alla företag är med och släcker tex fasadbelysning och lagerbelysning.






Kommentera inlägget här: